Medžlis Islamske zajednice Sanski Most dodijelio stipendije za 20 učenika i studenata

Medžlis Islamske zajednice Sanski Most dodijelio stipendije za 20 učenika i studenata

Danas je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most upriličena dodjela stipendija za 20 učenika i studenata u 2015/'16. godini, a  koji se školuju u našim medresama ili studiraju na islamskim fakultetima.

Po riječima glavnog imama, prof. Husein ef. Kovačevića, ovo je 18-ta godina kako MIZ Sanski Most kontinuirano i bez prekida uspijeva stipendiranjem pomoći naše učenike i studente da  lakše slijede prvi imperativ islama: „Uči, proučavaj, studiraj“. Glavni imam je izrazio i svoje zadovoljstvo što je ove godine svim aplikantima za stipendiju pozitivno odgovoreno.

Inače,ovaj Medžlis ima dugu tradiciju potpomaganja vrijednih učenika i studenata stipendijama, a ilustrativan primjer koji govori u prilog tome je i podatak da je prvi stipendista ovog Medžlisa (tada Odbor IZ-e) danas u penziji.

Prema riječima Ilfada Ičanovića, predsjednika IO Medžlisa Sanski Most, ove godine je ukupno podijeljeno 14.000 KM na ime stipendija, od čega je podijeljeno 8 stipendija za studente-ice u iznosu od po 900 KM, 8 stipendija u iznosu od po 600 KM za odlične učenike-ce naših medresa, te 2 stipendije od po 500 KM za vrlo dobre učenike-ce.

Podsjetio je još da su i ove godine stipendije osigurane, na prvom mjestu doprinosom svih naših džematlija na sergiji koja se svake 27. noći Ramazana organizira za ovu namjenu. Ostala nedostajuća sredstva su i ove, kao i dosadašnjih godina, osigurana zahvaljujući poslovnoj jedinici pokopne usluge „Nur“ Medžlisa IZ-e.

Sekretar Medžlisa Sanski Most, Mirnes Čizmić, naglasio je da su svi stipendisti potpisali Ugovor sa Medžlisom u kojem su, između ostalog, prihvatili da će se truditi svojim znanjem i društvenim aktivizmom biti od koristi široj društvenoj zajednici, tj. džematima iz kojih dolaze.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji su svake godine dio ove lijepe priče i plemenitog projekta, a našim stipendistima da olakša školovanje, te ih učini korisnim članovima društva.

FOTOGALERIJU sa dodjele stipendija pogledajte na našoj službenoj fb stranici…

www.medzlis.info

 

Podijeli