Reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović se sastao sa imamima Muftijstva bihaćkog

Reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović se sastao sa imamima Muftijstva bihaćkog

Jučer je u Cazinu održan sastanak Reisu-l-uleme i njegovih najbližih saradnika sa imamima Bihaćkog muftijstva. Sastanak je održan u prostorijama medrese „Džemaluddin ef. Čaušević“. Pored uvaženog Reisu-l-uleme, sastanu je prisustvovao i muftija bihaćki, uvaženi Hasan ef. Makić, te svi glavni imami, imami, muderrisi, predsjednici medžlisâ, kao i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, prof.dr. Fuad ef. Sedić.

U uvodnom obraćanju, u svojstvu domaćina, Muftija je predstavio trenutno stanje Islamske zajednice na području Muftijstva bihaćkog, istakavši da na području ovog Muftijstva djeluje oko 250 džemata i uposlenih imama, te oko 150 vjeroučitelja u osnovnim i srednjim školama

Sastanak je moderirao i vodio  direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret-ef. Abdibegović.

Obraćajući se prisutnima Reisu-l-ulema je izložio trenutno stanje u Zajednici, aktivnosti i poslove koji su realizirani ali i poslove koje trebamo rješavati u narednom periodu. Reisu-l-ulema je posebno naglasio želju da se sačuvaju džemati i džematlije u RS-u i rubnim dijelovima Hercegovine.

Nadalje, istakao je važnost poslanja Zajednice, te Kur'anskog ajeta o naređivanju dobra i odvraćanja od zla koji je vodilja u poslovima Islamske zajednice.

Nakon diskusije i promišljanja prisutnih, završnom riječi Reisu-l-uleme završen je ovaj skup.

www.medzlis.info


 

Podijeli