JOŠ JEDNO ZNAČAJNO PRIZNANJE ZA NAŠ MEDŽLIS – KORLAT BELMA 2. MJESTO NA NIVOU RIJASETA IZ-e

JOŠ JEDNO ZNAČAJNO PRIZNANJE ZA NAŠ MEDŽLIS  – KORLAT BELMA 2. MJESTO NA NIVOU RIJASETA IZ-e

Proteklog vikenda u naš Medžlis/Općinu je došlo još jedno značajno priznanje kada je u pitanju državno takmičenje iz predmeta Islamska vjeronauka. Značajno drugo mjesto u kategoriji osmih razreda osvojila je Belma Korlat, sa svojom mentoricom prof. Mirsadom Hasić iz osnovne škole „Mahala“.

Naime, 07. 05. (subota) je u Visokom, u prostorijama medrese „Osman ef. Redžović“ održano državno (nivo Rijaseta IZ-e) takmičenje iz Islamske vjeronauke za 8. i 9. razrede osnovnih, te 1. razred srednjih škola, gdje je bilo prisutno ukupno 72 takmičara, najboljih predstavnika svojih škola.

Na ovom značajnom takmičenju svako muftijstvo/kanton imalo je po 9 predstavnika, a kakva je konkurencija bila na njemu, ponajbolje govori činjanica da je naša Belma sa svojom mentoricom, u naše Muftijstvo/Kanton od prisutnih devet takmičara, jedina donijela ‘pehar znanja’ – zasluženo 2. mjesto.

Vrijedi naglasiti da je ovo Belmin očekivani ‘rast’ u znanju i nizanju nagrada, jer je prethodno na općinskom nivou osvojila prvo mjesto, a na kantonalnom treće. Pored školskih/vjeronaučnih uspjeha, Belma već nekoliko godina osvaja i prestižna nagradna mjesta i na mektebskim takmičenjima, što je za svaku pohvalu.

Kontatacija koju smo naveli za Belmu, svakako vrijedi i za njene vjeroučitelje, kako školske tako i mektebske – vrijedni i čestiti bračni pâr Ibrahima ef. i Mirsadu Hasić.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, čestitamo prof. Mirsadi Hasić i njenoj učenici na značajnom uspjehu, kao i njihovoj školi i Belminim roditeljima!

Podijeli