POKRETNI MULTIMEDIJALNI MUZEJ O POSLJEDNJEM ALLAHOVOM POSLANIKU USKORO U SANSKOM MOSTU

POKRETNI MULTIMEDIJALNI MUZEJ O POSLJEDNJEM ALLAHOVOM POSLANIKU USKORO U SANSKOM MOSTU
U sklopu obilježavanja Nove 1439. hidžretske godine, Medžlis Islamske zajednice Sanski Most organizirat će i nesvakidašnju multimedijalnu izložbu pod nazivom „Upoznaj Allahovog poslanika, Muhammeda, a.s.“.

Radi se o svojevrsnom pokretnom muzeju, prvom u svijetu ovakve vrste, koji sadrži kompilaciju panoa, fotomonografija, maketa i kratkih dokumentarnih filmova na temu životopisa posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, a.s.
Prema riječima autora ove nesvakidašnje izložbe, dr. Esmira Halilovića iz Zenice, ono što između ostalog, posjetu ovoj izložbi čini neuobičajenom jeste to da je svaka posjeta svojevrsni turistički izlet u mini svijet ”kolijevki islama” – Mekke i Medine, odnosno njihovih najznačajnijih znamenitosti, uz profesionalne vodiče koji posjetitelje vode kroz izložbu vjerno pojašnjavajući svaki detalj izloženog.


Ovaj pokretni muzej, od kada je osnovan prije nepune dvije godine, do sada je vidjelo blizu 50.000 posjetilaca u četiri europske države i 15 gradova. U našem gradu, postavka ovog nesvakidašnjeg i nadasve zanimljivog muzeja Allahovog poslanika, a.s., u našem gradu će biti aktivna u periodu od subote, 23. 09. do ponedjeljka, 25. 09., u vremenu od 10 do 18 sati, a biće priređena u prostoru Stare gradske vijećnice, na Trgu oslobodilaca.

 Pozivamo građane-ke svih uzrasta da iskoriste ovu nesvakidašnju priliku i upoznaju se sa osnovnim segmentima iz života posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, a.s.
Ulaz na izložbu će sva tri navedena dana biti BESPLATAN.

Podijeli