SANSKI MOST: DRUGI DAN SEMINARA ZA ADMINISTRATIVNO OSOBLJE ISLAMSKE ZAJEDNICE

SANSKI MOST: DRUGI DAN SEMINARA ZA ADMINISTRATIVNO OSOBLJE ISLAMSKE ZAJEDNICE
Medžlis Islamske zajednice Sanski Most je već drugi dan domaćin stručnog seminara koji se održava na temu „Podrška radu organizacionih jedinica Islamske zajednice za poslovnu i uspješnu administraciju“.

Organizator ovog seminara je Uprava za administrativne i pravne poslove Rijaseta IZ, a organizator i domaćin MIZ Sanski Most. Seminaru prisustvuju muftije, glavni imami, predsjednici medžlisa i sekretari koji rade i djeluju na području Bihaćkog i Banjalučkog muftijstva, te Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Pored Direktora Uprave i uvaženih muftija, dr. Aziza ef. Hasanovića, muftije zagrebačkog, dr. Osmana ef. Kozlića, muftije banjalučkog i prof. Hasana ef. Makića, muftije bihaćkog, prof.dr. Fuada ef. Sedića, dekana IPF-a u Bihaću, seminaru prisustvuje i nekoliko stručnih saradnika, kao i rukovodioca stručnih službi pri Rijasetu Islamske zajednice.
Cilj seminara je da obuči i dodatno usavrši rukovodioce i zaposlenike u organizacionim jedinicama Islamske zajednice u pravnim i kancelarijsko-administrativnim poslovima korespondencije, interne i eksterne komunikacije, izradi planova i aplikacija za projekte, te sličnim poslovima.


Direktor Uprave za administrativne i pravne poslove pri Rijasetu Islamske zajednice, Ismail ef. Smajlović, istakao je da je osnovna intencija da se odgovorni rukovodioci i njihovi saradnici u medžlisima permanentno i stručno usavršavaju u navedenim poslovima.
Domaćin ovog skupa, glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most, mr. Husein ef. Kovačević, izrazio je svoje zadovoljstvo što se ovaj značajni seminar i savjetovanje održava u Medžlisu, ali i općini Sanski Most, te je svim sudionicima poželio ugodan boravak i uspješan rad.
Nakon završetka seminara i radionica na zadanu temu, predviđena je i evaluacija cjelokupnih sadržaja, kao i testiranje učesnika.

www.medzlis.info

Podijeli