IMENOVANO POVJERENIŠTVO IO MEDŽLISA SANSKI MOST

Dana 14.09.2018. godine, odnosno 04. muharrema 1440. h.god. je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most boravio zastupnik Reisu-l-uleme i direktor Uprave za administrativno-pravne poslove Rijaseta Islamske zajednice, Ismail ef. Smajlović sa svojim saradnicima.

Cilj posjete visoke delegacije Islamske zajednice iz Sarajeva bio je prisustvovanje prvoj Konstituirajućoj sjednici Povjereništva u ovom Medžlisu, te uručenje rješenja o imenovanju Senada ef. Omića na poziciju predsjednika Povjereništva Medžlisa IZ Sanski Most.

Naime, poznato je da je Medžlis Sanski Most u proteklom periodu u svome radu i funkcionisanju imao određene probleme, generirane od strane njegovog rukovodstva, što je dovelo do potpunog zastoja u radu Izvršnog odbora Medžlisa.

Sa ciljem rješavanja problema i uspostave normalizacije u funkcionisanju ovog važnog izvršnog organa u strukturi funkcionisanja Islamske zajednice, Rijaset je, nakon postavljenja novog Glavnog imama, na svojoj 49. sjednici, održanoj 17.08.2018. godine, a na prijedlog Muftije bihaćkog, donio Odluku i o raspuštanju Izvršnog odbora Medžlisa, na čelu sa predsjednikom Nirzadom Karamujićem.

Na istoj sjednici Rijaset IZ je donio odluku o uvođenju povjereništva u Medžlis IZ Sanski Most, u sastavu: Senad ef. Omić, predsjednik Povjereništva, Nurija Jakupović, član i Midho Burnić, član.

Na Prvoj sjednici Povjereništva razmatran je izvještaj o finansijskom stanju Medžlisa i doo „Hajrat“-a, utvrđen zaključno sa 31. 08. 2018, kao i aktivnosti i plan rada Povjereništva u narednom periodu.

Podijeli