ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MIZ SANSKI MOST

U proteklu nedjelju, 20.01.2019/14. džumade-l-ula 1440.h.godine, održana je Konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most. Na sjednici je, kako to Izborna pravila IZ propisuju, tajnim glasanjem prisutnih članova, obavljeno biranje predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa.

Po okončanom glasanju, konstatovano je da će ovaj emanet i funkciju, za mandatni period 2018 – 2022. godina, obnašati mr. Nurija Jakupović

Izvršni odbor našeg Medžlisa broji ukupno 13 članova, devet iz reda „civila“, te četiri iz reda uposlenika Medžlisa.

IZ BIOGRAFIJE PRVOG ČOVJEKA MEDŽLISA:

Mr. Nurija Jakupović je rođen 02.05.1954. godine. Završio je Fakultet političkih nauka u Zagrebu, gdje je i magistrirao. Prije agresije, radio je u vojnoj industiriji u N. Travniku, a nakon agresije u policijskoj upravi S. Most, gdje je obnašao i funkciju načelnika Policijske uprave. U toku agresije stavlja se u službu odbrane Domovine, te obnaša dužnost člana najuže Komande sedmog korpusa Armije R BiH. U toku, a i nakon agresije na našu Domovinu, bio je jedan od najbližih saradnika rhm. generala Mehmeda Alagića. U više mandata bio je član džematskog odbora džemata D. Kamengrad, Sultan Mehmed Fatih . Oženjen je i otac dvoje djece.

Podijeli