Čestitka Bihaćkog muftije u povodu Dana armije R BiH

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je čestitku povodom 15. aprila, Dana armije R BiH. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cijelosti:

Svi oni koji su željeli nestanak Bosne i Hercegovine su sve dobro isplanirali, te počeli sa realizacijom svog plana početkom 1992. godine. Patriote ove zemlje i oni koji se nisu slagali sa tim planom su formirali Teritorijalna odbranu, koja je 15. aprila 1992. prerasla u Armiju Republike Bosne i Hercegovine.

Pripadnicima Armije R BiH su vrlo često ti isti neprijatelji ubijali roditelje, braću i sestre, rušili džamije i kuće, uništavali sve što ima ikakve veze s njima, ali su oni ostali dostojanstveni i svoju hrabrost i borbu usmjerili na bojno polje. Ponosni smo na pripadnike Armije R BiH koji nisu činili planske zločine, koji nisu ubijali djecu, žene i nemoćne, koji nisu rušili bogomolje i koji su pripadali raznim vjerama i nacionalnostima.

Zahvalni smo pripadnicima Armije R BiH što su pokvarili planove neprijatelja i sačuvali državu Bosnu i Hercegovinu. Zahvalni smo našem narodu koji se u svemu identificirao sa Armijom R BiH i uradio sve da obezbijedi adekvatnu logistiku našoj Armiji. Zahvalni smo našim prijateljima u inostranstvu koji su na razne načine podržali Armiju R BiH.

Svim pripadnicima Armije R BiH čestitam 15. april, Dan armije Republike Bosne i Hercegovine.

Hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki

Podijeli