POSTAVLJEN KROV NA DŽAMIJI U KRKOJEVCIMA

Protekli vikend je na džamiji u Krkojevcima, čija je izgradnja započeta prije nepuna dva mjesec, postavljen krov. Tim povodom su mještani ovog prigradskog naselja priredili lijepu svečanost i ručak čime su htjeli iskazati svoju radost zbog činjenice da će njihovo naselje napokon dobiti džamiju.

Istog dana je uz džamiju upriličeno i izljevenje temelja za munaru, a gradnju munare će izvoditi hadžija Samir Muminović iz Bosanske Krupe.

Mještani Krkojevaca su posebno bili počašćeni prisustvom gospodina Mahmuda Sakra Al- Nedždia, predstavnika organizacije “Ihja Al-Turas Al-Islami” iz Kuvajta, organizacije koja je donator finansijskih sredstava za izgradnju ove džamije, a koja su dobivena zahvaljujući uspješnoj saradnji rukovodstva našeg Medžlisa sa predstavnicima humanitarne organizacije „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva.

Radove na džamiji „Abdurrahman ibn Auf“ u Krkojevcima izvodi građevinska firma „Vrbanja“ iz Sanskog Mosta, a planirano je da mještani Krkojevaca, uz Božiju pomoć, već naredni mubarek ramazan dočekaju u svojoj džamiji.

Neka Uzvišeni Gospodar Svojom dobrotom daruje sve one koji će na bilo koji način biti zaslužni za to.

Podijeli