DŽAMIJA U TRNOVI DOBIJA NOVE TEPIHE

Protekle sedmice je glavni imam našeg Medžlisa, prof. Mirza ef. Žerić, boravio u Sarajevu gdje je u prostorijama humanitarne organizacije “Izvor dobročinstva” prisustvovao potpisivanju ugovora o finansiranju zamjene tepiha u džamiji džemata Trnova.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i džematski imam, Elmedin ef. Mujkić.

Finansijska sredstva za ovu namjenu osigurao je menadžment pomenute organizacije putem partnerske organizacije “Ihja el turas el islami” iz Kuvajta.

Radi se o vrijednoj donaciji u iznosu od preko 13.000 KM.

Prema riječima glavnog imama, vrijedne džematlije džemata Trnova na čelu sa svojim imamom su u protekloj godini u džematsku infrastrukturu uložili preko 100.000 KM isključivo vlastitih sredstava što je nâs u Medžlisu opredijelilo da upravo njihovu džamiju kandidiramo za ovaj projekat.

Ova Organizacija je u našem Medžlisu već poznata po sličnim hajratima, pogotovo nakon osiguranja finansijskih sredstava za izgradnju džamije u Krkojevcima, o čemu smo već izvještavali.

Glavni imam se srdačno zahvalio donatorima, udruženju “Izvor dobročinstva”, organizaciji “Ihja el turas el islami” iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu, te bratskom narodu Kuvajta koji ustrajava u dobročinstvu prema našem narodu i državi.

Foto: S. Sinanovic
Podijeli