ZIJADU BEŠIĆU URUČENO 2.000 KM ZA POMOĆ U LIJEČENJU

Sanjanima poznat kao poštar Zijo, proteklih dana je suočen sa iskušenjem bolesti očiju gdje je u opasnosti da u potpunosti ostane bez vida.
Nažalost, ovo je samo jedna na listi bolesti sa kojima se Zijad nosi već godinama. Dugogodišnji je šećerni bolesnik, a od posljedica ove bolesti prošle godine su mu otkazali i bubrezi, te je od tada na hemodijalizi.

Bez obzira na sva ova iskušenja, poštar Zijo je pun života i želje da i iz ove životne bitke iziđe kao pobjednik. Međutim, u ovoj borbi Zijadu je potrebna i pomoć humanih ljudi, jer je predračun bolnice za operaciju očiju preko 35.000 KM.
Zijad sa ogromnom ljudskom zahvalom spominje mnoge koji su se već uključili u akciju pomoći i ističe kako mu za ovu operaciju nedostaje još manji dio sredstava, pri tom nimalo ne sumnjajući da će dobrotom ljudi on otići na planiranu operaciju.

Inicijativom i zajedničkom aktivnošću dvojice imama i njihovih džemata, Mirze ef. Žerića (džemat Kruhari-Jezernice) i Edina ef. Makića (džemat N. Naselje-Bartikovci), te podrškom našeg socijalnog fonda “Berićet” jučer smo Zijadu uručili 2.000 KM na ime potrebnog liječenja.

Allaha Uzvišenog molimo da Zijadu bude na pomoći i da mu podari izlječenje od ove bolesti, a sve dobročinitelje hurmetom njihove sadake da sačuva sličnih iskušenja.

Muhamed ef. Hadžić,
Koord. SF “Berićet”

Podijeli