DODIJELJENE STIPENDIJE MEDŽLISA

Danas (06.11.2021.) je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most upriličena dodjela godišnjih stipendija za sve aplikante koji su se prijavili na raspisani konkurs i pri tom ispunjavali potrebne uslove.

Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovali su glavni imam, Mirza ef. Žerić i Senad ef. Omić, član Izvršnog odbora Medžlisa.

U svome obraćanju Glavni imam je, između ostalog, naglasio kako je Medžlis Sanski Most i prije agresije na BiH imao praksu stipendiranja nadarenih učenika i studenata, a ta praksa nastavljena je i nakon agresije. Podsjetio je prisutne kako je i sam u toku svoga školovanja bio stipendista Medžlisa.

“Danas o tome sa zadovoljstvom govorim vama, nadajući se kako ćete i vi o podršci Islamske zajednice vama nekada kazivati drugima. Islamska zajednica je naše zajedničko dobro.Vi ste danas tragaoci za znanjem Vjere, a sutra od vas očekujemo da budete njeni ‘nosivi stubovi’, ako Bog da. Volio bih da uvijek imate na umu da i ove stipendije koje će vama i vašim roditeljima olakšati troškove školovanja osiguravamo zahvaljujući emanetu (povjerenju) kojeg naš pobožni narod poklanja nama. Taj emanet smo podjednako dužni čuvati i nikada ne iznevjeriti. Neka vam Dragi Bog na putu traženja znanja bude najveća podrška”, bila je poruka Glavnog imama stipendistima.

Podsjetimo, ove godine Medžlis Sanski Most je dodijelio devet stipendija za učenice i učenike naših medresa, koliko ih se prijavilo na konkurs. Vrijedi spomenuti da je pored ovoga, a putem aktivnosti socijalnog fonda “Berićet” Medžlis Sanski Most stipendijama podržao još desetero učenica i studentica koje dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Ove stipendije smo osigurali zahvaljujući podršci čestitih dobročinitelja, porodica koje nam ukazuju povjerenje u ovom plemenitom projektu.

Nadamo se da ćemo ovu plemenitu aktivnost nastaviti i u budućnosti, kako bismo bili podrška onoj djeci koja će sutra preuzeti emanet očuvanja Dini islama na ovim prostorima.

Podijeli