Predstavnici Generalne direkcije vakufa R. Turske obišli lokalitet na kojem se gradi vakufski tržni centar

Danas su u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most boravili predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske.
U posjeti je bilo četvero inžinjera različitih struka koji su uposleni pri ovoj Direkciji, a cilj posjete je bio kontrola i nadzor do sada urađenih radova na lokalitetu Vakufskog tržnog centra.
Kako bi se uvjerili da su svi dosadašnji radovi urađeni prema propisima i u skladu sa projektnom dokumentacijom, delegacija je cijeli dan provela u provjerama i analizi do sada urađenog, a prisutni su bili i predstavnici Nadzornog odbora “ArhiPlus” iz Mostara.

“Raduje nas da je stručna komisija koja je sinoć stigla direktno iz Istanbula u kontrolu radova na našem Vakufskom tržnom centru, na kraju izrazila svoje pozitivno mišljenje uz konstataciju da su se dosadašnji radovi odvijali u skladu sa projektnom dokumentacijom i po propisima.
To je ujedno bio i uslov za isplatu prve faze radova prema izvođačima, što je dio ranije potpisanog Ugovora”, izjavio je predsjednik IO Medžlisa i predsj. Građevinskog odbora za izgradnju, mr. Nurija Jakupović.

Podsjećamo, radove na izgradnji Vakufskog tržnog centra dobila je domaća građevinska firma “ErG inžinjering” u konzorciju sa “Inžinjering1” d.o.o. iz Jelaha i predviđeni rok za završetak radova je septembar 2022. godine.

Podijeli