DŽEMAT ŠEHOVCI U AKCIJI RENOVIRANJA DŽAMIJE I DŽEMATSKE KUĆE

Ovih dana džematlije Šehovaca realizuju akciju renoviranja džamije i džematske kuće. Trenutno se odvijaju radovi na vanjskom uređenju džamije (fasada), nakon čega će prilično dotrajala drvena stolarija biti zamijenjena novom pvc stolarijom.

Nakon uređenja džamije, plan je da se identični radovi urade i na vakufskoj džematskoj kući.

Prema riječima džematskog imama, Zijada ef. Ašića, ovaj projekat džemat realizira zahvaljujući dobrovoljnim prilozima džematlija, ali i donaciji Ministarstva za kulturu i sport USK čijim sredstvima će se finansirati nova stolarija na džamiji i džematskoj kući.

Činjenica je kako je, generalno, od otvorenja naših iznova sagrađenih džamija prošlo već dvadesetak godina i da je vrijeme da se pokreću i realizuju aktivnosti na planu njihovog održavanja.

Napominjemo kako je ove godine nekoliko džemata našeg Medžlisa realizovalo značajne projekte na planu održavanja i razvoja džematske infrastrukture isključivo dobrovoljnim prilozima džematlija, što govori da su naše džematlije i vakifi vjerni čuvari svojih džamija i džemata.

Iz džemata Šehovci su uputili toplu zahvalu svim dobročiniteljima koji su na bilo koji način i u bilo kojem iznosu učestvovali u ovom hajr projektu.

Podijeli