VIDEO – Seminar za imame

1
U organizaciji Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 23. marta 2010. godine u Sanskom Mostu održan je stručni seminar i radni sastanak za imame, hatibe i muallime sa područja medžlisa Islamske zajednice: Sanski Most, Ključ, Prijedor i Kozarac.

Na seminaru su nakon uvodnih izlaganja na teme „Obaveza doškolovavanja na odsijeku za imame na Fakultetu islamskih nauka i kontinuirano stručno usavršavanje imamskog kadra” (uvodničar Mr. Muharem Omerdić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u BiH); „Mektebska nastava kroz prizmu statistike” i „Motivacija kao bitan faktor polaznosti mekteba” (uvodničar Ibrahim Begović, profesor, stručni savjetnik za vjeronauku i mektebsku nastavu u Vjerskoprosvjetnoj službi Rijaseta Islamske zajednice u BiH) ponajviše razgovaralo iz oblasti pravne regulative koja propisuje nove standarde stručnog profila imama, hatiba i muallima. Premda je vremensko trajanje bilo ograničeno i, očito, nedovoljno za cjelovitije razvijanje diskusije, opća ocjena je da je sminar bio uspješan.

2

Domaćin seminara bio je Medžlis Islamske zajednice Sanski Most. Oni su se potrudili i uspjeli omogućiti optimalne uvjete za realizaciju sadržaja seminara.

Podijeli